Dekvoorwaarden 

Onze hengsten:
SHM MINE ALL MINE HARD TO BEAT  (AMHA, AMHR & NMPRS)
SCS UNIQUE INVICTUS (ASPC, AMHR & NMPRS) 

LCS STAR PERFORMER ( ASPC, AMHR  & NMPRS)
Staan ter dekking voor enkele merries van buitenaf.

 

Er wordt niet met de hengsten gereisd, op afspraak kunt u uw merrie brengen om te laten dekken. 

Merries die aangeboden worden voor een dekking dienen in goede gezondheid te verkeren met daarbij een geldig inentingsbewijs(paspoort) en tijdig te zijn ontwormd. Het paspoort of een kopie hiervan dient bij het brengen van de merrie overhandigd te worden.

Eigenaar van de merrie verklaart dat de merrie in goede gezondheid verkeert. Stal van Hasseld behoudt zich het recht voor om een merrie te weigeren, die zelf of waarvan het eventuele veulen aan de voet niet in een goede gezondheid of conditie lijkt te verkeren. De te dekken merrie dient een minimum leeftijd van 3 jaar te hebben of het betreffende kalendjaar te worden. 

Wanneer de merrie het vruchtje voortijdig verliest of gust blijkt, mag de merrie gratis opnieuw gedekt worden. Alleen het verblijf en de dekbon worden dan in rekening gebracht. 

Deze “herdekking” is 1 jaar geldig voor alleen de betreffende merrie. Bij verkoop van de betreffende merrie vervalt deze regeling. Wanneer de merrie het tweede seizoen wederom niet drachtig wordt van de herdekking, vervallen de garanties. Dekgeld wordt niet geretourneerd.

Bij onverwachts overlijden of verkoop van onze hengst zal er in overleg gebruik gemaakt mogen worden van een van onze andere hengsten voor de herdekking van uw merrie.

Kosten van veterinaire begeleiding die ten aanzien van de merrie worden gemaakt tijdens haar verblijf bij Stal van Hasseld, zoals bijvoorbeeld het scannen van de merrie, zijn voor rekening van de eigenaar van de merrie. 
In geval van ziekte of ongeval van de merrie en/of het eventuele veulen dat zij aan de voet heeft, heeft Stal van Hasseld het recht om de hulp in te roepen van een dierenarts. Deze eventuele onkosten komen voor rekening van de merrie eigenaar. 

Stal van Hasseld aanvaard geen enkele aansprakelijkheid tijdens het verblijf van de merrie voor ziekte en/of letsel van de merrie en eventueel derden.

Bij Stal van Hasseld zal uw merrie, eventueel met veulen, met de grootste zorg behandeld worden. Wij zullen ons uiterste best doen om uw merrie drachtig te krijgen.

dekgeld: op te vragen via telefoon of per mail.


Het dekgeld is inclusief verblijf van de merrie tijdens hengstigheid. (eventueel met een veulen aan de voet) in de wei en s'avonds op stal.
Buiten de hengstigheid om wordt er stal geld gerekend.

Voor het verblijf buiten de hengstigheid rekenen wij € 2,50 euro per dag, en merrie met veulen € 3,50 euro per dag.

Scannen op drachtigheid behoort hier uiteraard tot de mogelijkheden. De kosten voor het scannen op drachtigheid zijn ten alle tijden voor de eigenaar van de betreffende merrie.

Het dekgeld dient bij het brengen van de merrie betaald te worden. De eventuele andere bijkomende kosten en/of verblijfskosten dienen bij, of voor het ophalen van de merrie te worden voldaan. Na betaling zal er een dekbon uitgeschreven worden.

Stal van Hasseld gaat er vanuit dat wanneer u uw merrie bij ons aanbiedt, u de bovenstaande voorwaarden heeft gelezen en hiermee akkoord gaat.

 

Met vriendelijke groet,

Chantal en Thomas